«ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» Z΄ ΚΥΚΛΟΣ: ΕΙΔΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ι

2020-03-25

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων στον Ισόγειο Εκθεσιακό χώρο πραγματοποιήθηκε η 4η Προβολή του Σεμιναρίου μας «ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» Z΄ ΚΥΚΛΟΣ: ΕΙΔΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ι.
Η προβολή αποτέλεσε συνδιοργάνωση: του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, του Εργαστηρίου Κοινωνικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).
Στην εκδήλωση ήταν καλεσμένοι εκπρόσωποι Θεσμών και κομμάτων.
Το καλωσόρισμα έκανε η κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του ΕAΣστΕ
Χαιρετισμούς απηύθυναν: η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου της Βουλής κ. Σοφία Βούλτεψη και η Γενική Γραμματέας Οικογένειας Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα.
Στη συνέχεια χαιρέτισε την εκδήλωση η κ. Αγγελική Παπάζογλου, Συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών καθώς και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθώς και η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βικεντία Συροπούλου- Μπασιάκου.
Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις. 

Αναλυτικά:

Η κ. Μίκα Ιωαννίδου, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών: «Η συμβολή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των Γυναικών»
Η κ. Μαίρη Λατσού, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελληνίδων Νομικών: «Εισήγηση των μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών για επαναφορά διατάξεων του Ποινικού Κώδικα (Π.Κ.) προς όφελος των Γυναικών (μαστροπεία, εκμετάλλευση πόρνης)»
Η κ. Αγλαΐα Ρομπόκου, Μέλος, Εκπρόσωπος Λυκείου των Ελληνίδων: «Ενδοοικογενειακή Βία»
Και η κ. Μαριλένα Τσικίνη, Μέλος της εξειδικευμένης ομάδας για την Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία και τα Δικαιώματα κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών: «Πρωτοβουλία για κατάργηση της Πορνείας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών».
Την εισήγηση με θέμα: «Η ποινική αντιμετώπιση του εγκλήματος της εμπορίας γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση. Εθνική και διεθνής εμπειρία», πραγματοποίησε ο Δρ. Ιωάννης Τζιβάρας, Διδάκτωρ Νομικής ΔΠΘ, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τμήματος Κοινωνιολογίας, Τομέα Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Διδάσκων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).
Προβλήθηκε η «Σιωπή» (10η εντολή- 4ος κύκλος) σε σκηνοθεσία Π. Κοκκινόπούλου.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον Δήμο Αθηναίων που παραχώρησε τον όμορφο χώρο του Σεραφείου για την εκδήλωση, τις εκπροσώπους των Θεσμών και των κομμάτων, τις ομιλήτριες καθώς και τον Εισηγητή μας για τη συμμετοχή τους στη σημερινή μας προβολή.

Η σελίδα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών 
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!