Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στον πάντα φιλόξενο χώρο της Χ.Ε.Ν. η κοπή της πίτας μας, καθώς και μία σύντομη ανασκόπηση του 2019 και η παρουσίαση των στόχων για τ 2020.Παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τις Γυναικείες Οργανώσεις - Μέλη μας καθώς και πρόσωπα της Δημόσιας Ζωής.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών εκφράζει τη βαθιά ικανοποίησή της, για την απόφαση του Πρωθυπουργού της Χώρας μας να προτείνει ως υποψήφια για το ύψιστο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την καταξιωμένη Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Η επιλογή αυτή, πέρα από το...

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων στον Ισόγειο Εκθεσιακό χώρο πραγματοποιήθηκε η 4η Προβολή του Σεμιναρίου μας «ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» Z΄ ΚΥΚΛΟΣ: ΕΙΔΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ι.
Η προβολή αποτέλεσε συνδιοργάνωση: του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου...

Παρέμβαση στην Εκδήλωση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη με θέμα τις. εργασιακές σχέσεις και την ίση μεταχείριση έκανε η Δικηγόρος Μίκα Ιωαννίδου, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ε.Λ.Γ. ,τονίζοντας το χάσμα που εξακολουθεί η χώρα να παρουσιάζει στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων με διπλάσια ανεργία των γυναικών ,με 41/%...

Συμμετοχή της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, ύστερα από πρόσκληση, στην πρώτη Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπου ανέπτυξε τις απόψεις της ενώπιον των βουλευτών στο θέμα της καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών και Κοριτσιών και την εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της...

Ενεργά συμμετείχε η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών με την παρουσία και ενεργό στήριξη της Ιρανής μητέρας θύματος έμφυλης βίας να μαίνεται Shararen Khademi και της ανήλικης κόρης της κατά την διαδικασία προσφυγής της στον Άρειο Πάγο με σκοπό την αποφυγή έκδοσης της στην πατρίδα της όπου κινδυνεύει η ζωή της .
Η απόφαση...

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών συγχαίρει την Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη για την ομόφωνη εκλογή της στη θέση της Αντιπροέδρου στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την πρώτη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Με σχετικά καλά νέα έκλεισε η Γενική Συνέλευση και το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών,καθώς σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα
Tο ποσοστό των εκλεγμένων γυναικών ανέρχεται πλέον σε 39% από 36%.
Η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ε.Λ.Γ. ,δικηγόρος Μίκα Ιωαννίδου, αναφέρει ότι παρά την. βελτίωση της κατάστασης και την υιοθέτηση και στη....

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών εκφράζει την ικανοποίησή της για την τελική έκβαση του ζητήματος σχετικά με τον ορισμό του εγκλήματος του βιασμού και την τροποποίηση του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα.

Η σελίδα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών 
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!