Ανακοίνωση για υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας

2020-03-25

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών εκφράζει τη βαθιά ικανοποίησή της, για την απόφαση του Πρωθυπουργού της Χώρας μας να προτείνει ως υποψήφια για το ύψιστο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την καταξιωμένη Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Η επιλογή αυτή, πέρα από το σημειολογικό και συμβολικό της χαρακτήρα που προσδιορίζει μια νέα εποχή και στην ισότητα των φύλων, αφορά ένα άτομο με πετυχημένη επαγγελματική διαδρομή, βαθιά επιστημονική κατάρτιση, ευρυμάθεια, ήθος , ευαισθησία για τα σύγχρονα προβλήματα και τη προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επισημαίνουν οι δικαστές συνάδελφοί της, αλλά και άτομα της κοινωνίας των πολιτών που την γνωρίζουν. Εντυπωσιακή είναι εξάλλου και η σύγκλιση των θετικών απόψεων στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο πρόσωπο, σε μία κοινωνία όπου κυριαρχεί η απαξία των πάντων.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, η οποία αγωνίζεται για την προώθηση των γυναικείων ζητημάτων και την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αισθάνεται δικαιωμένη για το σπάσιμο της γυάλινης οροφής και στο ύπατο αυτό αξίωμα. Είναι φανερό ότι η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μια σύγχρονη Ελληνίδα που έχει όλα τα προσόντα και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και διεθνώς στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Της ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη και επιτυχία!

Η σελίδα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών 
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!