Κατά την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα της Αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της διάκρισης εναντίον των Γυναικών στο Νόμο και στην Πράξη (WGDAW) πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών των Γυναικείων Οργανώσεων και των μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΕΛΓ και ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Με αφορμή την Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μαρτίου 2019, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών συμμετείχε σε συζήτηση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ζωγράφου και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω για την ισότητα των φύλων».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΕΛΓ στο Εντευκτήριο Κωστής Παλαμάς κατά την οποία έλαβε χώρα ένας σύντομος απολογισμός για το 2018 καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων 2019.

Συμμετοχή σε διάσκεψη για την Ισότητα("Gender Equality Brainstorm Meeting" στο Friedrich-Ebert-Stiftung Athen.

Γυναίκες στο Σύνταγμα με ένα κερί στη μνήμη της δολοφονημένης φοιτήτριας. Μέλη γυναικείων οργανώσεων καθώς και μέλη του τομέα Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συμμετείχαν στη σιωπηλή, συμβολική-ειρηνική διαμαρτυρία.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησης της,με την θλιβερή είδηση του πρόωρου θανάτου της σπουδαίας αγωνίστριας , πολυαγαπημένης φίλης και ιδρυτικού της Μέλους, Ρένας Κιτσοπανίδου ,αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρόν ψήφισμα.
Να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της
Να παραστεί...

Με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα , το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών γιορτάστηκαν στην Αθήνα τα 40 χρόνια δράσης του Σπιτιού της Ευρώπης.
Η Επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΕΛΓ Δικηγόρος Μίκα Ιωαννίδου στον χαιρετισμό της τόνισε την σημασία του θεσμού και...

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή με τίτλο «Λευκό Πουλί» της σειράς 10η Εντολή του Πάνου Κοκκινόπουλου, καθώς συζήτηση με θέμα «Η κακοποίηση των γυναικών μέσα στην οικογένεια» και εισηγητές τον Βασίλη Ταξόπουλο, Κοινωνιολόγο, ΜΔΕ Εγκληματολογίας και την Χαρά Βλαστάρη -...